Vicdanımın Sesi

Sebil fikirler görüşler paylaşımlar…

Gözümüz Aydın!

Gözümüz aydın,
Sporda şiddet yasası kapsamında şike – teşvik yapanlara uygulanacak 5-12 yıllık cezaların miadı üzerinden 8 ay geçmeden dolmuş. Yerine 1-3 yıllık paraya dönüştürelemez hapis cezaları gelmiş bu gece alelacele… sessiz sedasız… Meclisteki dört partimizin de imzasıyla.

Bunun üzerine de geleceğine dair umut beslediğimiz Genç Spor Bakanımız Suat Kılıç açıklama yapmış: ‘’Bu yasayı biz değil Kulüpler Birliği teklif etti bir öncekinde olduğu gibi’’!
Her sektör, birlik kendi menfaatleri için yasa teklifini kendisi yapıp size imzalatacaksa bunda olduğu gibi, insanın da sorası geliyor haliyle; Peki siz ne iş yaparsınız Sayın Bakanım? Meclis ve Hükümet oyuncak mıdır, kuklası mıdır birtakım güç odaklarının?
Şimdi her kuyruğu sıkışan elinde dosyayla kapınıza gelip ‘’Sayın Bakanım biz de 5-10 sene ceza ile yargılanıyoruz şu şu suçlardan, bize de bi el atıverseniz, hem siz zahmet etmeyin; akşam kahvede arkadaşlarla çiziktiriverdiydik biz yeni yasa teklifini. Altına bi imzanız… tamamdır’’ dese ne yapacaksınız?

Evet  12 yıllık üst sınır ve bunun katlanabilir olması ağır bir cezaydı diğer emsal teşkil edebilecek hırsızlık, dolandırıcılık vs.. gibi suçlara uygulanan cezalara nazaran. Makul bir düzeye indirilmesi konusunda kamuoyunda hemfikir olunmuştu büyük ölçüde, kulüplerin ve lobilerinin medyadaki çabalarıyla.
Ama biraz indirin dedi isek  kuşa çevirin de demedik ki yahu!

Bugün Adaletin de adalet duygumuzun da köküne baltayı indirdiniz el birliğiyle.
Yarın Kalkınma da sekteye uğrarsa ne kalacak sizden geriye?
Cüneyt Çatıkkaş 26/11/2011

 

Yorum bırakın

Information

This entry was posted on 26 Kasım 2011 by in Gündeme Dair and tagged , , , , , , .

Dolaşım